Design a site like this with WordPress.com
Get started

En liten prat med Liv Hege Nylund om et spennende foredrag

Tirsdag 20. september inviterer Lillestrøm SV til åpent møte på Scene 5 i Lillestrøm med foredrag av Pierre Lionel Matte med tema: “Kunst og sosialt engasjement – kunst som motstand, kritikk og muligheter”

I den forbindelse tok vi en prat med primus motor bak møtet, skuespiller og regissør Liv Hege Nylund for å få vite litt mer om dette:

Liv Hege Nylund

Lillestrøm SV: Hvem er Pierre Lionel Matte og hva kan vi forvente tirsdag?

Liv Hege: Pierre Lionel Matte er en norsk billedkunstner og populær foredragsholder. Han kombinerer ofte installasjoner og fotografier med politisk og satirisk budskap i sin kunst. I foredraget hjelper han oss til å forstå hvordan et kunstverk kan speile samtiden. Og hvordan forskjellige kunstuttrykk som billedkunst, film og scene står i forhold til politikk og samfunnsliv. Dere vil få se konkrete eksempler.Lillestrøm SV: Hvorfor er dette et viktig tema i dag?

Liv Hege: Kunst og kultur er sjelden et tema i politikken, bortsett hvis det er en tabloid skandale. (Kunstnere ser og tolker det som skjer i samfunnet og ligger ofte i forkant i forhold til oss andre, derfor blir mange ikke verdsatt før etter sin død.) Gjennom kunsten kan vi få inspirasjon og øve opp evnen vår til å se sammenhenger. Kan kunst og kultur spille en rolle i den endringen som skjer i samfunnet?

Pierre Lionel Matte

Lillestrøm SV: Hvem bør komme for å høre på foredraget?

Liv Hege: Foredraget er åpent for alle, man behøver ingen forkunnskaper, bare være litt nysgjerrig! 

Lillestrøm SV: Tusen takk Liv Hege, da håper vi mange fikk lyst til å få med seg dette foredraget som altså foregår på Scene 5 i Lillestrøm tirsdag 20.09 kl 19.00!

Arrangementet på Facebook

Published by lillestrømsv

Dette er en blogg for Lillestrøm SV med leserinnlegg og annet stoff fra oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: